Saturday, July 28, 2012

I want John Galliano back !


Κατά την γνώμη μου πάντα, δεν πιστεύω ότι υπάρχει κανένας ισάξιος σχεδιαστής υψηλής ραπτικής που να γράψω και γι’ αυτόν τα ίδια λόγια όπως για τον John Galliano. Ένας άνθρωπος σαν και αυτόν που έχει δώσει τόσα πολλά για να έρθει η υψηλή ραπτική στα πάνω της, και το υπέροχο στυλ που δεν έχει ανταγωνισμό. 





Και πιστεύω ότι θα συμφωνήσετε και θα φωνάξετε μαζί μου, ότι για μια καθαρή βλακεία δεν μπορεί να θυσιάζετε έτσι απλά ένα αναντικατάστατο ταλέντο όπως αυτός. Δεν μπορεί ! Δεν μας πείθουν οι κύριοι, που κατηγορούν σε στιγμές αδυναμίας ανθρώπους που δεν γίνονται άξιοι του σεβασμού τους  καθόλου. Άνθρωποι σαν τον John Galliano που προσφέρουν τα μέγιστα, και όταν πάνε να πιούνε ένα ποτό να χαλαρώσουν και να κάνουν μια επαφή με τον έξω κόσμο, να συναντούν αυτήν την συμπεριφορά λες και είναι ένα τίποτα, ένα μηδενικό… 





Όχι αυτό δεν το δέχομαι με τίποτα. Και ότι και να πει αυτός ο καλλιτέχνης θα του δώσω δίκιο. Γιατί του αξίζει. Είναι ένας και μοναδικός.

3 comments:

  1. Καλημέρα, σε παρακολουθώ και θαυμάζω τη δουλειά σου πολύ, αλλά θα διαφωνήσω μαζί σου.
    Το οτι είσαι πολύ ταλαντούχος και επιτυχημένος δεν πρέπει να σου δίνει άλλοθι για να προσβάλλεις τους συνανθρώπους σου. Ούτε καν το ποτό πρέπει να σου δίνει τέτοιο άλλοθι. Αλλιώς ας βγαίναμε όλοι με ένα ποτό στο χέρι και να κάναμε ότι θέλαμε.
    Με όλο το σεβασμό, απλώς εκφράζω την άποψη μου. Ευχαριστώ για τη φιλοξενία!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Γειά σου Σοφία, και κατ' αρχήν σε ευχαριστώ που σου αρέσει πολύ η δουλειά μου. Φυσικά και θα σεβαστώ την άποψή σου, έχεις δίκιο ότι δεν έπρεπε να εκφραστεί με τέτοιον τρόπο, αλλά προσωπικά νομίζω (λόγο ότι παρακολούθησα πολύ λεπτομερώς την υπόθεση)ότι λόγω του ότι τον έφεραν στο αμήν επειδή δεν τον γνώριζαν όπως λένε τα συγκεκριμένα πρόσωπα (και το μετάνιωσαν όταν μάθανε ότι ήταν ο διάσημος John Galliano), ο τρόπος συμπεριφοράς τους απέναντί του ήταν ο χειρότερος μπορώ να πω με σιγουριά. Ήταν σαν να κοροιδεύαν έναν τιποτένιο και άξιο της μοίρας του άνθρωπο. Το πρώτο φταίξιμο ήταν δικό τους που ξεκίνησαν αυτοί ένα άκρως χλευαστικό διάλογο με τον Galliano. Οπότε, όπως καταλαβαίνετε,η αρχή έγινε από το άλλο ζευγάρι και όχι από τον σχεδιαστή. Μετά όμως, βγήκε ένα βίντεο παλαιότερο, που τον έδειχνε να λέει πράγματα άσχημα σε κάτι άλλα άτομα τα οποία δεν κάνανε ούτε μήνυση ούτε τίποτα άλλο, παρά μόνο τον τραβούσαν βίντεο με το κινητό τους και τον κοροιδεύαν και γελούσαν κι αυτοί σαν να είχαν μπροστά τους έναν καθυστερημένο άνθρωπο. Το βίντεο αυτό το ανακάλυψαν κάτι δημοσιογράφοι και το εμφάνισαν ταυτόχρονα με την υπόθεση στο Παρίσι. Τότε και ο οίκος Dior τον απέλυσε χωρίς να μπορεί φυσικά να αντέξει και το δεύτερο θέμα που προέκυψε. Συγνώμη αν σε κούρασα, αλλά μερικά πράγματα δεν είναι όπως μας τα παρουσιάζουν, και είναι εντελώς διαφορετικά. Ποιός άλωστε θα δεχόταν μια τέτοια υποτιμιτική συμπεριφορά σε όποια κατάσταση και αν βρισκόταν ? Ευχαριστώ πολύ και πάλι για τα καλά σου λόγια, και πάντα θα έχω την ευχαρίστηση να συζητώ μαζί σου.

      Delete
  2. Χαίρεται και πάλι. Χμμμ, ίσως ο ίδιος θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός αφού έχει να προστατέψει μια καριέρα και ένα όνομα. Νομίζω πάντως οτι δυστυχώς όποιο δίκιο και να είχε το έχασε όταν άρχισε να κάνει ρατσιστικά σχόλια..

    ReplyDelete